Jørgen Bak Rasmussen

Manden med hatten og de røde bukser. Ham med flødebollerne, og den overfyldte kameravest
– kort sagt Jørgen Bak Rasmussen, fotograf og udgiver af magasinet Ridehesten.


Jørgen vil allerhelst betegnes som fotograf, det er han også, men han er så meget mere. De fleste i heste- og hundeverdenen kender ham som udgiver af magasinet Ridehesten og Dansk Kennelklubs medlemsblad HUNDEN. Det er ham, som er her og der og alle vegne til arrangementer i heste- og hundeverdenen, med sine mange kameraer og gerne med en kasse private label flødeboller under armen, og en rappende gummiand i baglommen.

I dag ejer han virksomheden Mediehuset Wiegaarden, som foruden magasinproduktion har en stor produktion af tryksager, hjemmesider med mere. Vand er en ny gren af virksomheden. På adressen i Hobro springer en kilde med det reneste, klareste kildevand, og efter at have talt meget om vand gennem flere år, er Blåkildevandet nu på vej til at blive tappet på flasker.

Det var Jørgen Bak Rasmussen, som på opfordring af Dansk Varmblod, startede magasinet Ridehesten. Magasinet udkom første gang ved Dansk Varmblods hingstekåring i Herning i 1995. Det var faktisk meget passende, for det var netop ved hingstekåringen i 1978, at Jørgen for alvor gjorde fotografering til sin levevej. Efterspørgslen på hans billeder blev omgående stor, så stor, at det var svært for ham at følge med. Det gav anledning til lidt sure miner, og for at bløde op på det, købte han ”fejlboller” på flødebollefabrikken i Hobro, og en gimmick var født. Flødebollerne er den dag i dag et kendemærke for Jørgen, og de er fortsat i høj kurs.